rugpjūčio 13, 2018

Yara ir Viking Malt vienija jėgas CO2 mažinimui

 

Praėjusių metų pabaigoje Yara ir Viking Malt pasirašė bendradarbiavimo sutartį, kurios tikslas yra pagerinti salyklinių miežių auginimą ir tuo pačiu metu sumažinti salyklinių miežių paliekamą CO2 pėdsaką Suomijoje, Švedijoje, Danijoje, Lietuvoje ir Lenkijoje.

Didžiuojamės, jog Lietuvoje Yara pasirinktuose ūkiuose atlikti salyklinių miežių bandymai buvo sėkmingi. Jų metu ūkininkai panaudojo Yara Salyklinių miežių tręšimo technologiją, azoto kiekį augalo lapuose matuojantį Yara prietaisą N-Tester bei rėmėsi mūsų Tręšimo ekspertų rekomendacijomis, ko pasekoje pavyko padidinti salyklinių miežių derlių ir baltymų kokybę.

,,Mūsų bendradarbiavimas su Viking Malt yra labai svarbi, į ūkininkus orientuotos Yara strategijos dalis – pasiūlyti išmanius, kokybiškus, efektyvius tręšimo sprendimus, kurie gali užtikrinti finansinę naudą ūkininkui” - sako Yara Europos Verslo plėtros direktorius Jari Pentinmäki. 

Dėkojame prie projekto įgyvendinimo Lietuvoje prisidėjusiems Baltic Agro, Agricon ir Viking Malt

Daugiau informacijos apie Salyklinių miežių bandymą galite sužinoti pasižiūrėję mūsų video:

 

Salyklinių miežių tręšimo technologija

Norėdami pasididinti ar atsisiųsti Salyklinių miežių tręšimo technologiją PDF formate spauskite ant paveikslėlio arba čia.