Grūdų krakmolingumo bioetanolio gamybai didinimas

Auginant kviečius biokuro gamybai, pagrindiniu tikslu tampa maksimali etanolio išeiga žaliavos perdirbimo metu. Rūšies pasirinkimas yra svarbus veiksnys, kadangi minkštųjų kviečių rūšims paprastai būdinga didesnė etanolio išeiga. Reikia vengti javapjūtės vėlinimo, kadangi kyla grūdų sudygimo ir sužėlimo varpoje pavojus, o tada, veikiant fermentams, grūduose pradeda skaidytis krakmolas.

Azotas – tai svarbiausias mitybos elementas, turinti tiesioginį poveikį krakmolo kiekiui grūduose. Didelis etanolio kiekis yra atvirkščiai proporcingas azoto kiekiui grūduose, t.y. mažas azoto (arba baltymų) atsargų kiekis grūduose yra didelio krakmolo kiekio, vadinasi, ir galimai didelės bioetanolio išeigos iš žaliavos tonos požymis. Jei kviečiai yra specialiai auginami etanolio gamybai, tuomet tręšimo azoto trąšomis normas reikia sureguliuoti pagal šios rinkos reikalavimus. Azoto trąšomis reikia tręšti pradinėje augimo fazėje; be to, reikia vengti vėlesnio tręšimo azotu, kuris padidintų baltymų kiekį grūduose.