Skip to main content
Toggle country language navigation
Ieškoti
Toggle main menu navigation
Search
Kontaktai
Distributoriai
Saugos duomenų lapai
COVID-19
Lietuva
Pasėlių tręšimas
Pasėlių tręšimas
Produktai
YaraMila - NPK(S)
YaraBela - Azotas su siera
YaraVita - Mikroelementai
YaraLiva - Kalcio nitratas
YaraTera - 100% tirpumas vandenyje
Kiti produktai
Pasėliai
Kviečiai
Žieminiai rapsai
Vasariniai rapsai
Žieminiai rugiai
Žieminiai kvietrugiai
Salykliniai miežiai
Avižos
Pupos
Žirniai
Cukriniai runkeliai
Bulvės
Kukurūzai
Lauko daržovės
Braškės
Pasėlių tręšimo katalogas
Produktai ir paslaugos
Atfarm
YaraIrix
Yara TankmixIT
Tankmix
N-Tester
N-Sensor
Megalab
Yara ImageIT
Yara CheckIT
4 punktų garantija
Agronominiai patarimai
Kaip tinkamai barstyti trąšas?
Kuo fosforas yra naudingas pasėliams?
Ar pažįsti savo augalų šaknis?
Kodėl verta rinktis YaraMila?
Koks bus tavo ateitis ūkis?
4 punktų garantija
Mikroelementinės trąšos
Katalogas
Apie Yara
Apie Yara
Yara pasauliniu mastu
Yara iš pirmo žvilgsnio
Misija, vizija ir vertybės
Mūsų veiklos geografija
Naujovės, mokslas, technologijos
Yara istorija
Karjera
Kodėl verta pas mus dirbti?
Karjeros galimybės
Darbas Yara komandoje
Politika ir saugumas
Yara politika
Aplinkos apsauga
Darbuotojų bei darbų sauga
Tvarumas
Globalinių problemų sprendimas
Kokia mūsų veiklos pozicija
Įsipareigojimai
Darnus žemės ūkio vystymas
Produkcijos kokybės valdymas
Yara European Business Services
Yara FinCamp
Naujienos
Ieškoti
Close
search
Search
Cukriniai runkeliai
Pasėlių tręšimas
YaraMila - NPK(S)
YaraBela - Azotas su siera
YaraVita - Mikroelementai
YaraLiva - Kalcio nitratas
YaraTera - 100% tirpumas vandenyje
Kiti produktai
Kviečiai
Žieminiai rapsai
Vasariniai rapsai
Žieminiai rugiai
Žieminiai kvietrugiai
Salykliniai miežiai
Avižos
Pupos
Žirniai
Cukriniai runkeliai
Bulvės
Kukurūzai
Lauko daržovės
Braškės
Pasėlių tręšimo katalogas
Produktai ir paslaugos
Atfarm
YaraIrix
Yara TankmixIT
Tankmix
N-Tester
N-Sensor
Megalab
Yara ImageIT
Yara CheckIT
4 punktų garantija
Kaip tinkamai barstyti trąšas?
Kuo fosforas yra naudingas pasėliams?
Ar pažįsti savo augalų šaknis?
Kodėl verta rinktis YaraMila?
Koks bus tavo ateitis ūkis?
4 punktų garantija
Mikroelementinės trąšos
Katalogas
Apie Yara
Yara iš pirmo žvilgsnio
Misija, vizija ir vertybės
Mūsų veiklos geografija
Naujovės, mokslas, technologijos
Yara istorija
Karjera
Kodėl verta pas mus dirbti?
Karjeros galimybės
Darbas Yara komandoje
Yara politika
Aplinkos apsauga
Darbuotojų bei darbų sauga
Tvarumas
Globalinių problemų sprendimas
Kokia mūsų veiklos pozicija
Įsipareigojimai
Darnus žemės ūkio vystymas
Produkcijos kokybės valdymas
Yara FinCamp
Naujienos
Kontaktai
Distributoriai
Saugos duomenų lapai
COVID-19
Pasirinkite vietovę
Šiuo metu jūs esate
Yara Lietuva
Yara globalus tinklalapis
Europa
België
Belgique
Česká republika
Danmark
Deutschland
Eesti
España
France
Hrvatska
Ireland
Italia
Latvija
Lietuva
Magyarország
Nederland
Norge
Polska
Portugal
România
Serbia
Suomi
Sverige
United Kingdom
Ελλάς
България
Россия
Україна
Americas
Argentina
Bolivia
Brasil
Canada En
Canada Fr
Chile
Colombia
Costa Rica
Ecuador
Guatemala
México
Panama
Perú
United States
Azija
Australia
India
Indonesia
Malaysia
Myanmar
New Zealand
Philippines
Vietnam
ไทย
대한민국
中国
Afrika
Cameroon
Cameroun
Côte d’Ivoire
Ghana
Kenya
Maroc
South Africa
Tanzania
Zambia
Pradinis puslapis
Pasėlių tręšimas
Cukriniai runkeliai
Pagrindiniai faktai apie cukrinius runkelius
Maisto medžiagų įtaka cukriniams runkeliams
Maisto medžiagų įtaka cukriniams runkeliams
Pasėlių įsitvirtinimas
Azotas ir fosfatai skatina ankstyvą, spartų augimą ir vystymąsi.
Fosfatai aprūpina augalus energija pradiniuose augimo ir vystymosi tarpsniuose, ypač reikalingi šaknų masės augimui.
Manganas dalyvauja fotosintezės baltymų ir fermentų medžiagų apykaitoje.
Cinkas dalyvauja fermentų reakcijose, skatina ankstyvą augimą ir vystymąsi, suteikia augalui tvirtumo.
Lapų skliauto formavimasis
Azotas daro įtaką lapų formavimuisi, vystymuisi ir augimui.
Kalis palaiko lapų skliauto struktūrą ir reguliuoja maisto medžiagų judėjimą augale.
Manganas dalyvauja fotosintezės baltymų ir fermentų medžiagų apykaitoje.
Magnis pagerina chlorofilų kokybę.
Lapų skliauto trukmė
Azotas – užauga sveikesni, didesni lapai ir prailgina žalių lapų sklauto išsilaikymo trukmę.
Fosfatai aprūpina augalus energija, jie greičiau auga ir vystosi.
Kalis reguliuoja vandens apykaitą augale ir palaiko struktūrinį vientisumą.
Siera daro poveikį derlingumui ir gerina derliaus kokybę.
Manganas dalyvauja fotosintezės baltymų ir fermentų medžiagų apykaitoje.
Magnis pagerina chlorofilų kokybę.
Boras skatina šaknų vystymąsi.
Daugiau informacijos apie cukrinius runkelius
Agronominiai principai
Kiekvieno cukrinių runkelių augintojo tikslas - užauginti didelio derlingumo pasėlius, kurie užtikrintų maksimalų cukraus kiekį iš vieno hektaro ir tinkamos kokybės cukringas sultis.
Maisto medžiagų įtaka cukriniams runkeliams
Labai svarbu užtikrinti, jog skirtinguose cukrinių runkelių augimo ir vystymosi tarpsniuose, šiems pasėliams nepritrūktų maistinių medžiagų.
Cukrinių runkelių augimas ir vystymasis
Nuo sėklų sudygimo iki sėklų užauginimo ir subrandinimo cukriniams runkeliams reikia dvejų metų. Pirmaisiais augimo ir vystymosi metais augalas įsitvirtina ir užaugina šaknų derlių.
Cukrinių runkelių pasėlių tręšimo apibendrinimas
Didžiausias cukrinių runkelių pasėlių poreikis maisto medžiagoms prasideda praėjus maždaug 1-1,5 mėnesiui po sėjos. Grafinėje iliustracijoje pateikiamas pavyzdys, rodantis pagrindinių maisto medžiagų įsisavinimą augalų vegetacijos laikotarpyje.
Rinkos reikalavimai cukrinių runkelių derliaus kokybei
Žmonių maistui naudojama iš cukrinių runkelių gaminama sacharozė. Cukrinių runkelių šakniavaisiuose būna nuo 13 iki 22% sacharozės. Sacharozė plačiai naudojama kaip grynas, aukštos kokybės energetinis maistas ir kaip maisto papildas.
Cukrinių runkelių auginimas ir produkcija pasauliniu mastu
2011- siais metais visame pasaulyje cukriniai runkeliai užėmė 5,069,362 hektarų plotą, o Europoje daugiausia buvo auginama Rusijos Federacijoje, Vokietijoje ir Prancūzijoje.
Istorinė cukrinių runkelių raida
Cukrinius runkelius pasaulyje pradėjo auginti 1786 metais. Augindamas skirtingas cukrinių runkelių rūšis, Berlyno chemikas Achardas (Achard) išvedė cukrinių runkelių veislę, ypač tinkamą cukraus gavybai. Iš šios veislės kilo “Baltųjų Silezijos cukrinių...
Į viršų
Pasirinkite vietovę
Šiuo metu jūs esate
Yara Lietuva
Yara globalus tinklalapis
Europa
België
Belgique
Česká republika
Danmark
Deutschland
Eesti
España
France
Hrvatska
Ireland
Italia
Latvija
Lietuva
Magyarország
Nederland
Norge
Polska
Portugal
România
Serbia
Suomi
Sverige
United Kingdom
Ελλάς
България
Россия
Україна
Americas
Argentina
Bolivia
Brasil
Canada En
Canada Fr
Chile
Colombia
Costa Rica
Ecuador
Guatemala
México
Panama
Perú
United States
Azija
Australia
India
Indonesia
Malaysia
Myanmar
New Zealand
Philippines
Vietnam
ไทย
대한민국
中国
Afrika
Cameroon
Cameroun
Côte d’Ivoire
Ghana
Kenya
Maroc
South Africa
Tanzania
Zambia